︎

FÖRST HÄR


2021 | Kortfilm | 6.30 minLänge tänkte jag att skogen var som himlen eller stjärnorna, allas och ingens, lika mycket min som din. Först här, med dig, har skogen blivit villkor, egendom, tillgång, tillhörighet.
       
Det ringer i luren från ett callcenter i huvudstan. –Hej Clara, vet du om att världens länder måste skydda mer skog i det norra Barrskogsbältet. Jag står i en skog till en gård i en by i det norra Barrskogsbältet.
       
Den amerikanske författaren Wendell Berry skriver: «Vår förbindelse med jorden, lokalsamhällenas och lantbruksekonomins källor blir alltmer abstrakta och präglade av en omedvetenhet». Vad gör den omedvetenheten med vår uppfattning om skogen?

Filmen är inspelad i Jämtland och Västerbottens län 2019 och 2020 på 16 mm, och är en syskonfilm till kortfilmen Stamnätet (2018).
FESTIVALER

Tromsø Internasjonale Filmfestival 2021 (Norge)

Göteborg Film Festival 2021 (Sverige)

Nominerad till Startsladden!

Produktion

Vapen & Dramatik


Vapen och Dramatik AB är en plattform för utveckling av ett långsiktigt konstnärskap inom film, ljud och visuella uttryck. Vapen och Dramatik producerar och uttrycker sig genom rörlig bild, illustration, animation, ljud, text, diskussion, m.m.
CLARA BODÉN
filmare och producent baserad i Jämtland

︎︎


claramariaboden@gmail.com
RONJA RAGNHILD SVENNING BERGE
Serietegner, visueltarbeider, illustratør basert på norskekysten

︎︎ 


ronjasvenningberge@gmail.com
CICELY IRVINE
Musiker och ljuddesigner baserad i Stockholm som producerar musik till film, scenkonst och radio

︎︎︎


cicelyirvine@gmail.com


︎   ︎